Aambeien behandelen

>
>

Hoe aambeien behandelen?

Wat zijn is een aambei en hoe ontstaat het

Dikwijls zijn aambeien (hemerroiden) een bijkomend verschijnsel van chronische obstipatie (verstopping). Het hele darmslijmvlies is doortrokken met een lijn netwerk van aderen. Wanneer de ontlasting zich in de endeldarm ophoopt en verhardt, worden de aderwanden samengedrukt. De stuwingen die daardoor ontstaan, maken dat de aderwanden worden uiteengeperst en zich verwijden. Deze verwijde aderen nu, manifesteren zich als spataderen in de darm en staan bekend als aambeien of hemorroïden.

Bij het uitpersen van harde ontlasting worden deze aderen vaak opengescheurd, waardoor bloedingen ontstaan, die op grond van hun oorsprong hemorroïdale bloedingen worden genoemd. Tegelijkertijd met het ledigen van de darm kunnen wij in zulke gevallen meestal ook bloed bij ontlasting vaststellen. Als een dergelijke toestand niet wordt opgeheven, raakt het weefsel ontstoken en verhard, waardoor aambeien ontstaan. Door harde ontlasting kunnen deze gezwellen ook naar buiten worden geperst, zodat ze aan de anus zichtbaar zijn. Deze gezwellen kunnen zich tot knobbels ter grootte van een pruim ontwikkelen. Een ieder die er goed over nadenkt, begrijpt zonder meer dat deze aambeien heel wat narigheid teweeg kunnen brengen. Mensen die eraan lijden, willen er dan ook maar wat graag vanaf komen.

Aambeien na bevalling

Bij vrouwen ontstaan aambeien vaak na een bevalling. Tijdens de zwangerschap staat het gehele bloedvatenstelsel onder hoge druk. Daardoor kunnen ook eerder spataderen ontstaan of erger worden. In de laatste weken van de zwangerschap drukt bovendien het hoofd van het kindje op de bekkenaderen, wat ook nadelig op de aderen van de endeldarm werkt. Tijdens de bevalling wordt die druk nog heviger. Zo komt het, dat de aambeien dikwijls pas na de bevalling zichtbaar worden. Wat kan er nu legen worden gedaan?

Goede behandelingsmethode

Om te beginnen moeten we de strijd aanbinden tegen de obstipatie, want zolang deze bestaat, zal iedere behandeling slechts ten dele succes hebben. Vaak is er sprake van een verkeerde voeding, geen volkorenbrood en te weinig fruit en rauwe groenten. Maar er is ook behoefte aan goede phytotherapeutische middelen, zoals Curcurna complex (overigens niet gebruiken tijdens de zwangerschap) en Lino-force, want ook een psychische verkramping als gevolg van onopgeloste levensvraagstukken, kan obstipatie veroorzaken. Zo verkrampt als een mens soms kan zijn, zo verkrampt kan ook de darm zijn, want deze wordt in sterke mate door het sympatische zenuwstelsel beïnvloed.

Als de obstipatie maar eenmaal is opgeheven, is hel niet zo moeilijk meer iets tegen de aambeien te doen. Er staan uitstekende natuurlijke middelen klaar om ons een handje te helpen. Aesculaforce, Hyperisan en Millefolium zijn goed voor de bloedsomloop. Ze kunnen daarom met evenveel succes bij verwijde aderen in de darm worden toegepast. Het zal de druk in de aderen verminderen, hetgeen het hele aderstelsel gunstig beïnvloedt. Andere goede hulpmiddelen zijn Millefolium, het phytotherapeutische extract uit duizendblad, Hamamelis virginiana en Calcium fluoratum. Om met een plaatselijke behandeling de pijn te verlichten, kunnen Aambeien zetpillen worden gebruikt. Deze zetpillen bevatten voornamelijk Hamamelis en cacaoboter. Ook de thee uit Tormentil (bloedwond) en brandnetels is goed. Tegen de pijnen helpt ook wolfsmelk. De plant is weliswaar giftig, maar gekneusd op de anus gelegd, kan ze in korte tijd de pijn opheffen. Om aambeiklachten te voorkomen, is het goed de anus elke morgen met koud water te wassen. Dit is trouwens ook goed, wanneer zich al aambeien hebben gevormd.

Ebook: Verban aambeien stappenplan

Dit zijn slechts enkele tips van de sluiter die u in het ebook: Aambeien behandelen stappenplan kan vinden. Ben je tot aan het einde van de tekst geraakt en wil ook jij op een simpele en doeltreffende manier verlost worden van aambeien? Ga da verder naar onze salespagina waar we het eboek te koop stellen. Daar kan u nog eens nalezen wat u allemaal krijgt voor u geld. Wij geven 100% geld terug garantie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken. Daarbij krijgt u ook nog eens persoonlijk advies wanneer gewenst.

>
>